Sonde


Ultrazvučne sonde

Eddy current sonde

Phased array sonde

Ultrazvučne sonde

Olympusove ultrazvučne sonde koriste se za otkrivanje grešaka, mjerenje debljine, istraživanje materijala i medicinsku dijagnostiku. Naših više od 4000 tipova sondi uključuje kontaktne, dvoelementne, shear wave, delay line i imerzione sonde. Ako ne pronađete ono što tražite u našem katalogu sondi, možemo izraditi prilagođene i posebno dizajnirane.

Eddy current sonde

Olympusove sonde za ispitivanje vrtložnim strujama sastoje se od preuzetih marki Nortec i NDT Engineering. Nudimo više od 10.000 standardnih i prilagođenih apsolutnih sondi za vrtložne struje, kalibracijske blokove i pribor. Ovaj odjeljak prikazuje mnoge standardne vrste sondi za vrtložne struje koje su dostupne u širokom rasponu promjera, frekvencija i tipova konektora.
Olympus također nudi prilagođene sustave sondi za vrtložne struje kako bi zadovoljio specifične zahtjeve inspekcije. Dostupno je mnogo različitih tipova sondi koje se mogu dizajnirati tako da odgovaraju konturama dijela ili oblikovati da stanu u učvršćenje za brze i precizne inspekcije.

Phased array sonde

Olympus nudi širok izbor PA sondi koje koriste piezokompozitnu tehnologiju za sve vrste inspekcija ultrazvučnog testiranja s PA tehnologijom. Ovdje prikazane standardne Olympus PA sonde podijeljene su u tri vrste:
Sonde s kutnim snopom
Integrirane klinaste sonde
Imerzione sonde

Druge vrste sondi mogu se dizajnirati tako da odgovaraju potrebama vaše primjene. Ultrazvučno ispitivanje pomoću PA sondi brzo postaje poželjna NDT metoda jer je učinkovita, pouzdana i sigurnija od nekih alternativnih metoda. Linearne PA sonde su najčešće korištene sonde za industrijske primjene. Jedna važna značajka koja definira PA sonde je apertura sonde (ukupna duljina elemenata u aktivnoj ravnini). Od dvostrukih PA sondi za zavarivanje do PA sondi za koroziju, svaka opcija pruža velike brzine skeniranja, oštre slike i točne rezultate ispitivanja.

Arrow